Judo柔道


Judo is een zelfverdedigingssport, maar zeer zeker ook een opvoedkundig spel, waarin bewegen centraal staat. Bij Yuseigachi kun je vanaf 5 jaar meedoen aan de judo lessen. Op een leuke, speelse manier worden kinderen de "regeltjes" van het judo bijgebracht.

Judo heeft namelijk zeer duidelijke regels en omgangsvormen die de judoka beschermen. Door op een verantwoorde manier te stoeien leren kinderen om te gaan met zichzelf en met anderen. Judo heeft bij Yuseigachi een opvoedend karakter.

Dat Judo van alle leeftijden is en niet afhankelijk van geslacht, blijkt wel uit het feit dat wij ook een seniorengroep hebben, waaraan door zowel heren als dames wordt deelgenomen. Sinds 2011 judoen wij in het bewegingscentrum, dit ligt centraal in Norg en is veilig te bereiken vanuit alle wijken.

Afhankelijk van de leeftijd en graduatie worden de groepen samengesteld. De grootte van de groepen wordt beperkt gehouden zodat er overzicht kan worden gehouden en er tevens aandacht is voor elke judoka afzonderlijk.

Neem daarom altijd contact op met de trainer om te overleggen binnen welke groep er nog ruimte is. U bent van harte welkom om eens binnen te lopen en een kijkje te nemen.

 

Judo en Hygiëne衛生


Voordat je naar de judoles gaat, moet je altijd eerst even om een paar dingen denken!

Zo met je ervoor zorgen dat je schone handen hebt, want als jij met vieze handen gaat judoën kun je je voorstellen dat dat voor je vriendje waarmee je aan het judoën bent, niet erg lekker is. Ook moet je ervoor zorgen dat je schone nagels hebt en dat deze kort geknipt zijn. Waarom kort? Wanneer je wel eens een dubbelgeslagen, ingescheurde of gebroken nagel hebt gehad, dan weet je dat dat niet erg lekker voelt.

 

Lange nagels zijn voor een judoka niet handig.
Dus zorg voor: schone handen en korte nagels!

 


We moeten er met z’n allen voor zorgen dat de mat zo schoon mogelijk blijft en dat kan dus alleen maar als iedereen voor de les ervoor zorgt dat ze helemaal schoon de mat opkomen. Voor je voeten geldt dit natuurlijk ook.

Je moet ervoor zorgen dat je schone voeten hebt, anders is er namelijk kans op voet wratten. Als je hier al last van hebt, doe dan even een badstof sok aan tijdens het judoën. Dit is lekker stroef en zo voorkom je dat andere mensen ook voet wratten krijgen.